výběr

vyberte si jednu jedinou písničku, kterou budete poslouchat do konce života
vyberte si jedno jídlo, které budete jíst pořád dokola a žádné jiné
vyberte si jeden kus oblečení, který už nikdy nesundáte
...
vyberte si jednu práci, kterou strávíte celý svůj zbytek života

Je vůbec něco takového možné? Upřímně - pro mě ne. Nemusím vědět, co chci dělat následujících 60 let.

Ví student medicíny, co chce dělat? Ano, po úspěšném studiu bude mít titul a může se z něj stát doktor. Co neví? V jaké nemocnici bude pracovat, jestli bude učit anatomii na nějaké fakultě, nebo odjede operovat do Německa, jestli si založí svou vlastní kliniku, nebo odjede učit angličtinu do Číny.

Marie Curie Sklodowska se jednoho dne neprobudila s tím, že objeví radium a polonium. Havel taky neodpověděl na otázku: "Co z tebe bude?" - "Prezident." Meryl Streep si neřekla, že vyhraje Oscara a Macháček netušil, že bude zpívat o kalhotkách.

Jak se jim to tedy povedlo?
Vybrali si směr, kterým se rozhodli vydat a pomalu vyšli vstříc novým a novým příležitostem. Je totiž důležité vědět, kam směřujeme. Jenom potom nezůstaneme stát na mrtvém bodě, což může vypadat jako práce ve stejné firmě, i když nám to tam vlastně vadí, ale nemáme dost odvahy, abychom odešli.

A tak kráčím dál. Něco na mě někde čeká, tak jako na každého. Nevím, co budu dělat, ale vím, že teď směřuji do Dánska, kam se za 2 měsíce stěhuji. Takže na tomhle blogu budu moct konečně sdílet něco jiného, než svoje ani nevím jak to pojmenovat úvahy...



Komentáře